NYHETER

Svenska företag utsatta för ökande cyberhot: Så kan du förbättra din IT-säkerhet och skydda verksamheten
2 min read

Svenska företag utsatta för ökande cyberhot: Så kan du förbättra din IT-säkerhet och skydda verksamheten

Vi på BlckIT ser en ökad oro bland svenska företag när det gäller hackerattacker och cyberbrott. Med en ständigt växande digitalisering blir hoten mer komplexa och riktade, vilket kräver att företag tar proaktiva steg för att skydda sin IT-infrastruktur och sina känsliga data. Enligt Brottsförebyggande rådets (Brå) senaste rapport har cyberattackerna mot företag ökat markant, vilket gör det viktigare än någonsin att stärka sin cyberhygien.

Så kan ditt företag förbättra sin cybersäkerhet

För att hjälpa företag att möta dessa utmaningar vill vi på BlckIT dela några av de viktigaste stegen för att stärka IT-säkerheten. Genom att implementera bästa praxis och använda avancerade säkerhetslösningar kan du minska risken för attacker och skydda ditt företags data.

1. Utbilda din personal i cybersäkerhet

Vi på BlckIT tror starkt på att en välutbildad personal är den första försvarslinjen mot cyberattacker. Att regelbundet utbilda dina anställda om cybersäkerhet och uppmärksamma dem på vanliga attacker som phishing är avgörande. Genom att bygga en medveten säkerhetskultur kan du minimera risken för att en anställd oavsiktligt släpper in skadlig programvara i systemet.

2. Använd starka lösenord och tvåfaktorsautentisering

Svaga lösenord är en stor säkerhetsrisk, något vi ofta ser hos företag som söker vår hjälp. Vi rekommenderar att du inför strikta krav på starka lösenord och använder tvåfaktorsautentisering för att stärka säkerheten. På så sätt kan du försäkra dig om att obehöriga inte kan få tillgång till företagets system, även om en anställds lösenord skulle bli stulet.

3. Håll system och mjukvara uppdaterade

Hackerattacker utnyttjar ofta kända sårbarheter i gamla programvaruversioner. Därför uppmanar vi våra kunder att regelbundet uppdatera sina system och säkerhetsprogramvara för att säkerställa att de är skyddade mot de senaste hoten. Genom att hålla dina system uppdaterade kan du förhindra att cyberbrottslingar får tillgång till ditt nätverk via gamla säkerhetsluckor.

4. Investera i en robust säkerhetslösning

Hos BlckIT erbjuder vi avancerade säkerhetslösningar som övervakar och upptäcker hot i realtid. Genom att implementera en säkerhetslösning som aktivt motverkar intrång kan du skydda ditt företag mot både kända och okända hot. Våra verktyg och tjänster ger dig möjlighet att reagera snabbt vid potentiella angrepp och minimera skadan om en attack skulle ske.

Vi hjälper dig att säkra din verksamhet

På BlckIT är vi engagerade i att skydda våra kunders verksamheter mot den ökande hotbilden på nätet. Genom att stärka din IT-säkerhet och förbättra din cyberhygien kan du hålla dina affärskritiska system och data säkra, vilket är avgörande i dagens digitala värld.

Kontakta oss idag för att få hjälp med att implementera en säkerhetsstrategi som passar ditt företag. Vi är här för att skydda din verksamhet och se till att du står stark mot framtida cyberhot.

Publicerad av Lukas Andersson